Geschreven door:
Leo Hoogma
Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand toegewezen, bijvoorbeeld voor je zakelijke Facebookpagina, die het beheer over kan nemen als jij er niet meer bent?
Leven en sterven in een digitaal tijdperk
Het leven in dit tijdperk laat zijn digitale sporen na. Een profiel dat iemand aanmaakt, wordt bij overlijden niet automatisch uit de lucht gehaald. Meestal is dat oké, en wordt een niet-actief account vanzelf offline gehaald na een bepaalde tijd. Maar wat als het een belangrijk profiel, bijvoorbeeld een die is gekoppeld aan jouw onderneming, betreft? Dan is het belangrijk dat jouw nabestaanden dit profiel kunnen beheren en eventueel overdragen.
Zorg dat hier eventjes de tijd voor neemt. Wij geven graag een aantal praktische tips:
Ook testamentair kun je bepalen wat er met jouw digitale zaken als e-mails, foto's, video's, accounts, online documenten en andere digitale bestanden moet gebeuren in geval van overlijden. Zorg er bij voorkeur voor dat wachtwoorden door een nabestaande eenvoudig te vinden zijn. Het is belangrijk om je erfgenamen op de hoogte te brengen van je wensen en de nodige informatie te verstrekken, zodat ze weten hoe ze toegang kunnen krijgen tot en omgaan met je (digitale) erfenis.
Meer weten over dit onderwerp?
Wil jij meer weten over je online zaken praktisch regelt? Neem vrijblijvend contact met op ons via de mail of WhatsApp en wij helpen je graag verder.
Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.